Site-ul copiilor ortodocsi

DE CE SUNT ORTODOX? MINUNILE ORTODOXIEI.

    În primul rând, ne-am născut (eu sau/şi părinţii mei) pe pământul românesc, unde religia majoritară este cea ortodoxă, apoi, pentru că, până să-mi dau seama de comoara pe care mi-a încredinţat-o Dumnezeu prin baia Sfântului Botez, am primit, totuşi, bunătăţile pe care le-a pregătit El celor ce ÎL iubesc, prin Sfântul Trup şi Sânge, pe care, părinţii mei trupeşti, mi-l administrau când era de cuviinţă, pentru întărirea mea spirituală şi trupească.  

   De ce creştinism şi nu islam, budism, yoga? Pentru că Iisus a înviat pe pământ şi a dat putere asupra morţii şi discipolilor săi, şi asta nu s-a întâmplat la Buda , Mahomed, Confucius şi alţii. Când vorbim despre religie vorbim şi despre viaţa de după moarte şi dacă, cel cu care începe o religie, nu are putere asupra morţii; în mod normal poţi să ai multe dubii. Dar....

   Iisus ne-a învăţat ce să facem ca să ne mântuim acum 2000 de ani şi de atunci nu a mai venit ca să ne înveţe altceva, astfel că acel mesaj trebuie să îl urmăm. Biserica Ortodoxă este biserica care a păstrat cel mai fidel învăţătura pe care ne-a dat-o Dumnezeu.

   De ce ortodoxie şi nu catolicism sau protestantism? Pentru că ortodoxia e cea mai iubită de Dumnezeu şi asta se dovedeşte prin mulţimea minunilor ce se întâmplă în ortodoxie. Minunile ortodoxiei sunt:

1. Lumina Sfântă. În fiecare an la Ierusalim, în Biserica ce s-a înălţat pe locul Învierii, apare o lumină ce vine din cer, se plimbă prin Biserică. Lumina Sfântă vine doar la Patriarhul ortodox de la Ierusalim şi nu la alte denominaţiuni creştine. Mai multe la: http://www.orthodoxphotos.com/Pascha_Holy_Light/index.shtml

2. Apele Iordanului merg în sens invers pentru câteva minute. Când Iisus a intrat în apele Iordanului pentru botez, acestea au început mişcarea în sens invers . În fiecare an, la slujba de Bobotează, apele acestea se mişca în sens invers câteva minute, când crucile creştinilor ortodocşi sunt aruncate în apă.

3. Apa sfinţită - Aghiasma Mare. La sfinţirea apei se schimbă mişcarea moleculară a apei din mişcare Browniana dezordonată, în mişcare ordonată. Apa sfinţită poate fi băută şi după un an, deşi apa obişnuită devine de nefolosit în acelaşi interval de timp; la catolici apa sfinţită nu rezistă ca la ortodocşi.

4. Trupurile sfinţilor nu putrezesc şi, mai mult, realizează miracole după moarte. De exemplu, aici sunt minunile Sfintei Parascheva: http://www.sfantaparascheva.com/minuni.php . Darul profeţiei şi alte daruri întăresc puterea ortodoxiei.

   Sunt ortodox pentru că am convingerea că acum e cea mai bună cale de mântuire. Cum am putea să ne dăm seama de asta? Este cea mai bună religie cea cu cei mai mulţi membri? Nu, căci la un moment dat Biserica ariană era cea mai puternică din Europa. Este religia cu cei mai mulţi bani şi religie cu putere lumească mântuitoare? Nu neapărat. Este mântuitoare religia care e considerată de Dumnezeu mântuitoare, şi pe care Dumnezeu o înzestrează cu multe minuni. M-am rugat la Dumnezeu să-mi spună ce cale e cea mai bună şi un gând mi-a venit - că ortodoxia e considerată cea mai bună de către Dumnezeu căci are cele mai multe minuni. (un creştin drag)

Sunt ortodox pentru că Dumnezeu m-a învăţat să fiu!

Dintre minunile ORTODOXIEI

1. Ştiinţa nu poate explica misterul norului, care în fiecare an coboară pe Muntele Tabor, locul Schimbării la Faţă a Domnului - continuare...

2. Giulgiul din Torino, martorul Învierii - continuare...

3. Moaştele sfinţilor rezistă focului - continuare...

4. Sfântul Ioan Rusul, mărturisitorul şi făcătorul de minuni - continuare...

5. Sfântul Alexandru din Svir, sfântul care s-a învrednicit să vadă Sfânta Treime - continuare...

6. Apele tămăduitoare ale Basarabiei - continuare...

7. Lumina Sfântă s-a pogorât la mormântul Domnului - continuare...

8. Minunea râului Iordan care-şi întoarce apele la Bobotează - continuare...

Alt argument pro ORTODOXIE

   Nu vedeţi că istoria Bisericii Ortodoxe e plină de exemple de sfinţi martiri? Cu unii dintre ei se "laudă" şi alte religii, nedându-şi seama că aceştia sunt de pe vremea pre-schismă, atunci când pe pământ era o singură religie, cea adevărată, pe care noi ortodocşii am păstrat-o neschimbată până-n zilele noastre, fără să o "modernizăm" sau să o facem mai "practică".

   Sfinţii martiri ne dau nouă, celor din Biserica luptătoare, aici pe pământ, pururea mărturie despre adevărul morţii şi Învierii lui Iisus Hristos, şi sunt modele demne de urmat într-o lume care are multă nevoie de exemple bune, pentru că ei s-au luptat, ei au avut credinţă, ei au biruit. Cu ajutorul martirilor învăţăm cum să facem faţă şi cum să ieşim biruitori în faţa "călăilor" noştri, fie că aceştia sunt boli sau neajunsuri, sărăcie, abuzuri sau ispite de tot felul. Prin exemplul lor ni se arată că singura BUCURIE, singura NĂDEJDE, singurul CURAJ, singura PUTERE, singura PACE, singurul ADEVĂR, singura IUBIRE este HRISTOS DOMNUL şi MÂNTUITORUL NOSTRU. El nu ne părăseşte niciodată, aşa cum nu Şi-a părăsit niciodată mucenicii care au dat marturie despre izbânda de neclintit a credinţei ortodoxe, aşa cum chiar Hristos Însusi a spus ". . . nici porţile iadului nu o vor birui". (un creştin ortodox)

Noutăţi Video

892 views - 0 comments
1057 views - 0 comments
796 views - 0 comments
823 views - 0 comments